fbpx

Selena aduce pe piata din Romania un produs inovator: COOL-R – Acoperisul Rece

10 iulie 2019

ACOPERIȘUL RECE

Unul dintre principalele efecte ale radiațiilor solare este încălzirea suprafețelor care sunt direct expuse. Un alt efect negativ al radiațiilor UV și al supraîncălzirii acoperișului este îmbătrânirea învelitorilor de acoperiș. Durabilitatea oricărui tip de material pentru acoperiș, utilizat la clădirile mari, este determinată de rezistența la radiațiile solare și durata lor de viață este de maxim 10-15 ani.

COOL-R – STRAT PUTERNIC REFLECTORIZANT

Cool-R, produs și distribuit de Selena România, este un strat hidroizolant și puternic reflectorizant, se poate aplica pe suprafețele acoperișurilor plate sau înclinate.

Cei trei factori care influențează temperatura pe acoperiș sunt: tipul de înveliș pentru acoperiș (culoare, textură), parametrii fizici ai acoperișului (reflexie, emisivitate), amplasarea acoperișului (grad de umbrire, înclinația acoperișului).

Tabelul de mai jos prezintă parametrii reflexiei, emisivității şi SRI pentru diferite învelișuri pentru acoperiș.

Exemple de învelitori

Reflexie

Emisivitate

(SRI)

Index de Reflexie Solară

Membrană de bitum strat superior

20,0%

0,97

22

Membrană EPDM gri

23,0%

0,87

21

Oțel galvanizat

46 %

0,23

20

Cool-R

85,7%

0.85

107

 

COOL-R – HIDROIZOLAȚIE FĂRĂ ÎMBINĂRI

Una din principalele funcții ale învelitorilor este asigurarea hidroizolării corespunzătoare. Acoperișul, ca orice altă parte externă, asigură o barieră între exteriorul și interiorul unei clădiri. Cu toate acestea, spre deosebire de pereții despărțitori verticali, acesta este mai expus la influența apei.

Cool-R este un material hidroizolant ce asigură izolația permanentă după aplicarea a două straturi cu grosimea totală de 1 mm.

Cool-R nu îngreunează structura acoperișului în comparație cu alte straturi de bitum sau învelitori metalice. Un metru pătrat de Cool-R cântărește doar 1,22 kg.

COOL-R – STRAT PROTECTOR PENTRU ACOPERIȘ

Protecție împotriva radiațiilor UV.

Unul dintre principalii factori care cauzează învechirea și scurgerile acoperișului este radiația UV. Datorită unui coeficient de reflexie foarte ridicat de 86%. Cool-R reflectă cea mai mare parte a radiației care ajunge la suprafața acoperișului, sporind astfel etanșeitatea acoperișului și durabilitatea acestuia.

Rezistența împotriva deteriorării mecanice

Fiecare învelitoare de acoperiș trebuie să aibă caracteristici mecanice adecvate, care îi cresc durabilitatea. Tensiunea acoperișului, lucrările de service și montarea aparatelor expun învelitoarea acoperișului la deteriorări mecanice. Acești factori ar trebui să fie compensați de gradul de elasticitate, care în cazul Cool-R este de 300%. Cool-R formează un strat elastic, rezistent la rupere. Testele de performanță au arătat că înainte de a se rupe, acesta se poate întinde de trei ori mai mult faţă de dimensiunea sa inițială. Durabilitatea acoperișului este definită de asemenea prin rezistența la foc. Stratul Cool-R previne răspândirea focului în conformitate cu clasa Broof (t1)

Rezistență la condițiile atmosferice

Învelișul acoperișului este suprafața cea mai expusă la condițiile atmosferice precum: variațiile foarte mari ale temperaturii zilnice – până la 60 O C, precipita țiile sau tensiunile cauzate de vânt. Cool-R formează un strat fără îmbinări pentru acoperiș, care se fixează puternic pe suprafața acoperișului, oferind protecție completă împotriva precipitațiilor. Acesta își păstrează proprietățile chiar și la temperatura de -35 o C. În același timp, minimizează efectele variațiilor mari de temperatură. Suprafața acoperișului acoperită cu Cool-R se încălzește doar cu câteva grade în plus față de temperatura ambiantă.

Cool- R- Simplitatea aplicării

P rodusul are un consum redus și asigură acoperire completă și funcțională

Datorită vâscozității sale (20000mpsi), se poate aplica prin pulverizare, ceea ce facilitează aplicarea

Cool-R devine rezistent la precipitații după 90 de minute de la aplicare

Este disponibil în două culori pentru a facilita aplicarea și monitorizarea procesului de aplicare

Stratul final poate fi aplicat deja după 2 ore

COOL-R ESTE CONCEPUT PENTRU:

Ferme de creștere a animalelor, hale de producție, depozite . Îmbunătățește confortul termic prin reducerea temperaturii sub acoperiș chiar și cu 10°C.

Supermarket-uri de talie mare, depozite cu destinații speciale, depozitele cu camere frigorifice pentru păstrarea alimentelor, depozite pentru produse farmaceutice. Reduce costurile de operare cu aerul condiționat și îmbunătățește confortul termic.

Vă respectăm informațiile personale, așa că vrem să vă informăm că am actualizat Politica de confidențialitate. Pentru a furniza informații clare și transparente despre modul în care gestionăm datele dvs. personale. În fiecare secțiune, descriem în detaliu datele personale pe care le avem și cum le folosim. De asemenea, am adăugat informații despre drepturile dvs., de exemplu, cum vă puteți accesa datele și refuzați să le utilizați.