fbpx

EFICIENȚĂ TERMICĂ ȘI A INVESTIȚIEI ÎN MONTAJUL TÂMPLĂRIEI DE UȘI ȘI FERESTRE – ULTRA FAST 70, noua generație de spume PU rapide

10 iulie 2019

Grupul Selena, unul dintre liderii de piață din domeniul materialelor pentru construcții, și-a îmbogățit de curând portofoliul cu un produs inovator de ultimă generație din domeniul spumelor poliuretanice pentru montajul profesional al tâmplăriei termoizolante.

Pentru montajul rapid și de calitate al tâmplăriei, Selena a dezvoltat spuma de ultimă generație ULTRA FAST 70, o spumă cu randament mare de 70 de litri cu cea mai mare viteză de întărire de pe piață.
Ferestrele, ca element estetic și funcțional al unei fațade, constituie un element important atât în proiectarea unei construcții, cât și în montajul propriu zis. Eficiența energetică este o prioritate pentru construcțiile noi și clădirile reabilitate, ceea ce se transpune în folosirea de produse și sisteme care asigură un coeficient termic cât mai bun. Pentru atingerea performanțelor cerute de eficiența termică, materialele trebuie puse în operă corespunzător, altfel întregul sistem poate fi compromis.
Principalele surse ale pierderilor de căldură sunt: acoperișul, sistemul de ventilație, ferestrele și ușile. În cazul celor din urmă, pierderile de căldură se regăsesc la îmbinarea cadrului ferestrei cu peretele. Datorită izolării inadecvate a ferestrelor pot apărea pierderi de căldură de până la 25%. Pentru reducerea pierderilor de căldură, este recomandată alegerea ferestrelor eficiente energetic (ferestrele cu un coeficient U ridicat). Acestea trebuie montate corect, utilizând produse adecvate cu o calitate sporită.

  •  O fereastră bine protejată – previne apariția condensului, formării ciupercilor și a mucegaiului (principalele cauze ale alergiilor și bolilor)
  •  O izolare termică de calitate superioară a ferestrelor – nu permite pătrunderea aerului rece în locuință
  •  Îmbinarea etanșă a ferestrei – reduce pierderile de aer cald din încăpere, acest lucru ducând la scăderea costurilor de încălzire

Ce înseamnă o montare etanșă?
Montarea etanșă a ușilor și ferestrelor elimină pierderile de aer cald și previne formarea condensului. Acest lucru vă permite să eliminați complet umezeala.

Cum se etanșează corect?
Soluția ideală pentru o etanșare corectă este utilizarea spumei PU împreună cu benzile de etanșare. Spuma PU este un izolator termic excelent, în timp ce benzile de etanșare reduc transferul vaporilor.

Etanșarea și izolarea îmbinării

Conform celor mai bune practici în construcții, etanșarea corectă a îmbinării ferestrelor trebuie făcută conform regulii ”mai etanș pe interior decât pe exterior”. Acest lucru se poate obține cu ajutorul celor trei straturi: interior, mijlociu și exterior. Astfel stratul exterior protejează izolația dintre cadrul ferestrei și perete împotriva ploii, a vântului și frigului, elimină umezeala excesivă dar nu permite pătrunderea umezelii din interior. Stratul mijlociu este realizat din spumă PU care are rolul de a asigura izolarea termică și fonică a îmbinării dintre cadrul ferestrei și perete. Stratul interior format din banda izolatoare pentru interior creează o barieră împotriva formării vaporilor de apă în interiorul casei.

Montajul ferestrelor în general presupune patru etape: pregătirea golurilor de fereastră și a cadrelor propriu-zise, plasarea și fixarea ferestrelor pe poziție, etanșarea golurilor și finisajele ulterioare.

În termeni de etanșare și eficiență, atât a izolației, dar și a costurilor, ULTRA FAST 70 este o soluție profesională de montare a tâmplăriei și un produs excelent pentru sisteme de soluții. Principalele sale beneficii sunt: rapiditatea în întărire (10 minute timp de tăiere, 90 de minute timp de întărire completă), excelente proprietăți izolatoare datorită structurii spumei, precum și o post expandare redusă. Spuma are randament sporit de 70 l dintr-un tub de 870 ml. Eficiența materialului, dar și a investiției prin reducerea semnificativă a timpului de lucru datorită unui timp de întărire totală de 90 de minute recomandă ULTRA FAST 70 ca soluție profesională în montajul tâmplăriei termoizolatoare. Dispunând de toate avantajele unei spume bicomponente, rapiditate și structură densă a spumei, ULTRA FAST 70 are beneficiile unei spume la tub oferind utilizatorilor rapiditate în efectuarea lucrărilor, ușurință în montaj, eficiență crescută a costurilor datorită randamentului crescut. Pe de altă parte beneficiarilor lucrărilor realizate cu ULTRA FAST 70 le asigură o izolație termică de calitate prin eliminarea pierderilor de căldură sau a umezelii de pe ferestre și astfel o economie prin reducerea punților termice, a instalațiilor de încălzire și condiționare a aerului.

Grupul Selena este unul dintre liderii de piață din domeniul materialelor pentru construcții, producând și distribuind o gama larga de produse destinate atât utilizatorilor profesioniști, cât și celor casnici. Grupul Selena se implică în toate stadiile dezvoltării unui produs, pornind de la cercetare avansată, la producție, distribuție, vânzare și marketing global.

Vă respectăm informațiile personale, așa că vrem să vă informăm că am actualizat Politica de confidențialitate. Pentru a furniza informații clare și transparente despre modul în care gestionăm datele dvs. personale. În fiecare secțiune, descriem în detaliu datele personale pe care le avem și cum le folosim. De asemenea, am adăugat informații despre drepturile dvs., de exemplu, cum vă puteți accesa datele și refuzați să le utilizați.