fbpx

Acoperișul durabil EVOMER –Noua generație de hidroizolații bitum polimer cu uscare rapidă

10 iulie 2019

Grupul Selena, unul dintre liderii de piața din domeniul materialelor pentru construcții, si-a îmbogățit de curând portofoliul cu o nouă gamă de produse EVOMER, un sistem modern și rapid de renovare a acoperișurilor.

Pentru renovarea completă a acoperișurilor bituminoase, Selena a dezvoltat masticurile pe bază de bitum polimer TYTAN Professional Evomer, cu aplicabilitate specifică în acest domeniu. Particularitatea acestui sistem este tehnologia bitum polimer care oferă o hidroizolație foarte performantă datorită proprietăților sale: elasticitate, impermeabilitate, durabilitate și aderența puternică. În plus se usucă în doar 20 de minute, permițând astfel să se realizeze lucrări de hidroizolație în timp foarte scurt. Consumul redus și aplicarea ușoară recomandă acest sistem pentru lucrări rapide și sigure de renovare și întreținere a hidroizolaților bituminoase, realizarea membranelor fără lipituri pe acoperișuri plate, realizarea acoperirilor impermeabile, protecție împotriva umezelii.

O structură solidă a acoperișului ar trebui să reziste o perioadă îndelungată. De aceea este foarte important la construcțiile noi sau renovări să executăm cu atenție toate lucrările. Și este esențial, în primul rând, să alegem materiale de calitate.

Renovarea acoperișului plat poate necesita reparații de mici dimensiuni, precum și înlocuirea întregului strat protector al hidroizolației.

Cel mai important aspect în renovarea hidroizolației de acoperiș, indiferent de gradul de degradare este etapa pregătirii suprafeței. Înainte de aplicare trebuie să curățați suprafața de praf, să îndepărtați particulele libere și să reparați zonele cu fisuri și deteriorări. Suprafața trebuie să fie degresată, fără pete de uleiuri sau rugină. Substratul nu trebuie să fie înghețat sau acoperit de brumă, ud sau cu porțiuni acoperite de apă; poate fi umed.

AMORSAREA – Datorită proprietăților sale, amorsa rapidă EVOMER îmbunătățește aderența straturilor individuale ale hidroizolației la substrat Utilizați o perie de acoperiș, o pensulă de vopsea sau prin pulverizare fără aer pentru aplicarea amorsei care are rolul de grunduire a substraturilor minerale, a lemnului sau a suprafețelor bituminoase și metalice, pregătirea substratului înainte de aplicarea membranelor de acoperire, a masticurilor bituminoase și a vopselurilor de acoperiș, amorsarea înainte de aplicarea membranelor de perete pentru fundații și a masticurilor de impermeabilizare. Amorsa bituminoasă rapidă se usucă rapid având o rezistență la ploaie doar după 20 de minute, poate fi folosit pe suprafețe umede, crește aderența la stratul suport, are un randament crescut și este sigur pentru mediu.

MASTICUL RAPID DE REPARAȚII EVOMER este destinat reparațiilor ale membranelor de hidroizolație, umplerii fisurilor, reparațiilor punctuale și etanșării acoperișurilor, precum și lipirii în puncte a plăcilor termoizolante.

HIDROIZOLAȚIA RAPIDĂ EVOMER, o soluție pe bază de bitum-polimer lichid, concepută pentru renovarea și întreținerea hidroizolaților bituminoase, realizarea membranelor fără lipituri pe acoperișuri plate, realizarea acoperirilor impermeabile, este soluția ideală pentru lucrări de întreținere corectă sau de renovare a stratului hidroizolant

Beneficiile majore ale tehnologiei bitum polimer sunt

 • Eficiență crescută datorată TIMPULUI MULT MAI RAPID DE USCARE și APLICĂRII UȘOARE
 • Confort crescut în aplicare – ESTE INODOR
 • Siguranța aplicării– NU EXISTĂ RISCUL DE INCENDII
 • Durată de viață crescută a hidroizolației prin:
  • Rezistență UV îmbunătățită
  • Rezistență la curgere pe verticală la temperaturi ridicate: +90°C
  • Elasticitate la temperaturi scăzute (îndoire la rece): -20°C
  • Este compatibil cu XPS/EPS
  • EVOMER vs. Produse pe bază de solvent – comparație a timpului de uscare

 

Amorsarea Reparații Hidroizolarea Reparații complete într-o singură zi
Sistemul EVOMER 20 de minute

2 până la 4 ore

2 ore pe strat (sunt necesare 2 straturi) DA
PRODUSE pe bază de solvent de la 0,5 până la 4 ore 6 până la 12 ore 6 până la 12 ore pe strat (sunt necesare 2 straturi) NU

 

Grupul Selena este unul dintre liderii de piața din domeniul materialelor pentru construcții, producând si distribuind o gama larga de produse destinate atât utilizatorilor profesioniști, cat si celor casnici. Grupul Selena se implica in toate stadiile dezvoltării unui produs, pornind de la cercetare avansata, la producție, distribuție, vânzare si marketing global.

Vă respectăm informațiile personale, așa că vrem să vă informăm că am actualizat Politica de confidențialitate. Pentru a furniza informații clare și transparente despre modul în care gestionăm datele dvs. personale. În fiecare secțiune, descriem în detaliu datele personale pe care le avem și cum le folosim. De asemenea, am adăugat informații despre drepturile dvs., de exemplu, cum vă puteți accesa datele și refuzați să le utilizați.